Det uttalas [’Kom-fy-dens’]

Att vara självklar! 

Att vara bekväm i och med sig själv – det är Comfydence. En kombination av komfort, självförtroende och självkänsla. Viktiga och svåra ord – i dagens samhälle. Det finns så många dimensioner som påverkar oss, som kan rubba balansen och hur vi känner i olika situationer. Det är allt från utseende, hur vi tar hand om oss själva, till hur miljösmart och hållbart vi lever. För mig personligen har det gått upp och ner genom olika faser i livet, men ju äldre jag blir – desto mer klar över mig själv blir jag. Även om min självkännedom har ökat, så tar den ändå inte bort det faktum att jag fortfarande kan känna mig obekväm och osäker i vissa situationer. Låt mig ge några exempel..

Inte hålla tätt & obehagliga spår

Det finns många tillfällen när kroppsvätskor vållat mig vissa obehag i trosorna;

  • kissdroppar när jag sätter nyckeln i låset (jag har till och med skrivit en uppsats på gymnasiet om just det ämnet).
  • efter graviditeterna var knipmusklerna inte i bäst form.
  • när jag hoppat studsmatta med barnen och inte kunnat hålla tätt.
  • blodspår på pendeltågssätet eller konferensstolen (som ni kan läsa om i ett eget inlägg).
  • Jag älskar att svettas och borde göra det oftare, men tycker inte det är kul att lämna snippmärken efter mig på gymmet.

Menstrosa – svordom eller frälsning

Ja ni hör – och kanske förstår ni också den känslan jag fick när jag insåg att menstrosor kunde vara något annat än ett skällsord eller definition på de där trosorna som man helst inte vill att någon annan ska se. Faktum är att jag blev arg – arg på att ingen hade berättat att de fanns. Jag var också skeptiskt och tänkte att det aldrig kunde fungera, samtidigt som jag var mycket nyfiken.

Affärsidé man längtat efter

Jag berättade om dem för Anna, min kollega – hon hade aldrig heller hört talas om dem, men tyckte att det lät väldigt intressant. Med det i ryggen, så gjorde jag min första beställning. Det tog mer än fyra veckor innan den var på plats. Den var skön, men inte så snygg. Letade mer och hittade fler varianter. Beställde hem dem också. Samtidigt som jag köpte till mig, så köpte jag även till Anna. Jag skojar inte när jag säger att vi kanske beställde uppåt 100 trosor. Efter ett tag började vi inse att ingen av trosorna hade allt vi sökte efter. Någon hade bra uppsugning, men var samtidigt en modell som knappt täckte baken. Andra var fint gjorda och sköna modeller, men hade sämre uppsugning. Tillslut hade vi så mycket insikter att vi beslöt oss för att rita en egen modell.

Nu var det också dags att starta ett företag tillsammans – vi hade kastat en massa uttryck fram och tillbaka, men inte riktigt hittat något som kändes som allt vi ville stå för. Vi har en konversation på Messenger som kan vittna om alla tokiga idéer vi haft. En dag så kröp liksom ordet på oss – vi funderade på Comfydent – men tänkte att det kunde misstas att vara en tandkräm. Jag var först skeptisk till Comfydence för det kändes nästan lite för stort, men Anna älskade det. Är det något jag lärt mig under tiden med Anna – så är det att lita till hennes instinkter. Nu ligger ordet klockrent i munnen och framförallt kroppen. Om någon skulle vara osäker hur det uttalas – så säger vi Kom-fy-dens..

För att visa det – så kommer också här mitt bidrag till att visa Comfydence. Här är jag i vår modell Get Cozy….

hur det uttalas comfydence

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *