Hur funkar inkontinens-trosor?

Inkontinenstrosor kan används som enda skydd vid urinläckage och måttlig inkontinens. Det är ett bekvämt, enkelt och tryggt alternativ till engångsskydd – men hur funkar inkontinenstrosor? Här får du svaren.

Så funkar inkontinenstrosor:

Comfydence inkontinenstrosor:
Comfydence har absorberande trosor i många olika modeller, material och absorptionsnivåer för olika flöden. Trosorna funkar som enda skydd vid mens, inkontinens, flytningar och svett.
Vi erbjuder alltid 60 Dagars Prova-på-Garanti på första paret- Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.

Se trosorna här>

så funkar det tyg andas

Så funkar det:
Egentligen är det ganska enkelt. Inkontinenstrosor har ett inbyggt skydd som består av olika tyger med olika funktion. Skyddet suger upp urinen och hindrar läckage samtidigt som ytan känns torr och fräsch. Skyddet är tunt och smidigt och känns lätt på kroppen. Skyddet kan antingen finnas bara i grenen eller sträcka sig ända upp till resåren.

Insida av eko-bomull:så funkar det eko bomull
Närmast kroppen har Comfydence trosor ett lager ekologisk bomull som släpper igenom urinet för att ytan ska kännas torr och fräsch hela dagen.

Så fungerar absorberande trosor torr

Absorberande textil:
Nästa lager i trosans gren består av ett eller flera lager absorberande tyg som suger upp och kapslar in. Trosornas skydd är något tjockare vid högre absorptionsnivå- men även en trosa med super-absorption är bara 4mm tjock. Du kan se lagren i respektive trosa på Comfydence produktsidor.

Läckageskydd:
Som näst sista lager i trosan (räknat från insidan) finns ett tunt och mjukt läckageskyddande tyg. Det är en polyester med ett membran av TPU, samma material så funkar det fuktskyddsom ofta används i regn- och funktionskläder. Fukten absorberas av ett eller flera lager bomull/microfiber och membranet ser till att vätskan stannar i vadderingen och att det inte blir läckage eller fläckar.

Olika absorptionsnivåer:

Comfydence inkontinenstrosor finns i olika absorptionsnivåer som passar olika flöden. Absorptionen visas med hjälp av droppar som kan jämföras med dropparna på andra skydd. Vid måttlig inkontinens rekommenderar vi alltid nivå super. Trosorna med super-absorption har väldigt hög uppsugning och klarar ett lätt till måttligt flöde.
Läs mer om att välja trosa här:   

Material som låter huden andas:

Comfydence trosor är gjorda med material som låter huden andas och luften cirkulera. Cirkulationen motverkar bakterietillväxt, fukt och lukt som ofta uppstår i engångsskydd och skapar en skonsam miljö för underlivet. Läs mer om våra material här

Användning:

Hur länge man använder en inkontinenstrosa är individuellt och beror både på det egna flödet och trosans uppsugningsförmåga. Trosan kan användas i upp till 24h och eftersom materialen andas behålls en fräsch känsla under många timmar. När ytan känns fuktig och vadderingen inte klarar att suga upp mer är det dags att byta. Läs mer om funktion och användning här

Tvätt:

Inkontinenstrosorna tvättas enkelt efter användning. Skölj dem i kallt vatten tills vattnet är klart. Tvätta i tvättmaskin i 40 grader tillsammans med annan tvätt. Undvik skölj- och blekmedel och använd gärna tvättpåse. Efter tvätten ska trosorna hängtorkas och sen kan de användas igen.

Söka vård?

Comfydence trosor är INTE ett medicinskt hjälpmedel. Trosorna kan ses som ett sätt att underlätta vardagen vid tillfälliga besvär. Vid återkommande problem med inkontinens rekommenderar vi att söka hjälp hos gynekolog eller läkare för vård eller behandling. Kontakt gärna 1177.se för att bli hänvisad vidare.

Testa inkontinenstrosor med prova-på-garanti här>

Vad är Comfydence?

Vi, Anna & Linda, som driver Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanliga kroppsfunktioner.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för kvinnors/flickors rättigheter, möjligheter och att skapa medvetenhet kring mensfattigdom världen över. 

Fick du svar på dina frågor om hur inkontinenstrosor funkar?

Kontakta oss på hey@comfydence.se så berättar vi mer.

6 replies on “Hur funkar inkontinens-trosor?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.