Hur funkar menstrosor?

Menstrosor kan används som enda mensskydd eller som kompletterande läckageskydd tillsammans med tex menskopp. Det är ett bekvämt, enkelt och tryggt alternativ – men hur funkar menstrosor? Här får du svaren.

Så funkar menstrosor:

Comfydence menstrosor:
Comfydence har absorberande trosor i många olika modeller, material och absorptionsnivåer för olika flöden. Trosorna funkar som enda skydd vid mens, inkontinens, flytningar och svett.
Vi erbjuder alltid 60 Dagars Prova-på-Garanti på första paret- Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.

så funkar det tyg andas

Så funkar det:
Egentligen är det ganska enkelt. Menstrosor har ett inbyggt skydd som består av olika tyger med olika funktion. Skyddet suger upp vätska och hindrar läckage samtidigt som ytan känns torr och fräsch. Skyddet är tunt och smidigt och känns lätt på kroppen. Skyddet kan antingen finnas bara i grenen eller sträcka sig ända upp till resåren.

Insida av eko-bomull:så funkar det eko bomull
Närmast kroppen har Comfydence menstrosor ett lager ekologisk bomull som släpper igenom vätskan för att ytan ska kännas torr och fräsch hela dagen.

Så fungerar absorberande trosor torr

Absorberande textil:
Nästa lager i trosans gren består av ett eller flera lager absorberande tyg som suger upp och kapslar in blodet. Trosornas skydd är något tjockare vid högra absorptionsnivå- men även en trosa med super-absorption är bara 4mm tjock. Du kan se lagren i respektive trosa på Comfydence produktsidor.

Läckageskydd:
Som näst sista lager i trosan (räknat från insidan) finns ett tunt och mjukt läckageskyddande tyg. Det är en polyester med ett membran av TPU, samma material så funkar det fuktskyddsom ofta används i regn- och funktionskläder. Fukten absorberas av ett eller flera lager bomull/microfiber och membranet ser till att vätskan stannar i vadderingen och att det inte blir läckage eller fläckar.

Olika absorptionsnivåer:

Comfydence menstrosor finns i olika absorptionsnivåer som passar olika flöden. Absorptionen visas med hjälp av droppar som kan jämföras med dropparna på andra mensskydd. Vid riklig mens rekommenderar vi alltid nivå super. Trosorna med super-absorption har väldigt hög uppsugning och klarar ett rikligt flöde under många timmar. Läs mer om att välja trosa här:   

Material som låter huden andas:

Comfydence trosor är gjorda med material som låter huden andas och luften cirkulera. Cirkulationen motverkar bakterietillväxt, fukt och lukt som ofta uppstår i engångsskydd och skapar en skonsam miljö för underlivet. Läs mer om materialen här

Användning:

Hur länge man använder en menstrosa är individuellt och beror både på det egna flödet och trosans uppsugningsförmåga. Trosan kan användas i upp till 24h och eftersom materialen andas behålls en fräsch känsla under många timmar. När blodet stannar på ytan eller insidan känns fuktig är det dags att byta. Läs mer om funktion och användning här

Tvätt:

Menstrosorna tvättas enkelt efter användning. Skölj dem i kallt vatten tills vattnet är klart. Tvätta i tvättmaskin i 40 grader tillsammans med annan tvätt. Undvik skölj- och blekmedel och använd gärna tvättpåse. Efter tvätten ska trosorna hängtorkas och sen kan de användas igen.

Testa menstrosor med prova-på-garanti här >

Vad är Comfydence?

Vi, Anna & Linda, som driver Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanliga kroppsfunktioner.

Comfydence säljer menstrosor med inbyggt skydd för en bekvämare mens utan krångel. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för kvinnors/flickors rättigheter, möjligheter och att skapa medvetenhet kring mensfattigdom världen över.

Fick du svar på dina frågor om hur menstrosor funkar?

Kontakta oss på hey@comfydence.se så berättar vi mer.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.