Vi är två kvinnor i medelåldern med helt vanliga kroppar, läckor och hang-ups

Vi är Linda och Anna, och tillsammans grundade vi Comfydence 2020. Vi vet en hel del om fasan i att lämna blodfläckar på stolen i konferensrummet. Varför kvinnor i vår ålder sällan hoppar studsmatta med barnen och vi har känt paniken när man inte hinner till toaletten.

Vi har varit med om det – och det har de allra flesta. Våra erfarenheter av skydd som sviker eller skammen när mensen kommer helt oväntat är orsaken att Comfydence kom till. Vi två har olika bakgrund och drivkrafter – men vi delar visionen om att kvinnor ska kunna känna sig bekväma och självsäkra i sina kroppar. Varje dag.

Linda Vår story Comdyfence

Linda

”Jag har en historik av att lämna lite obehagliga spår efter mig, har haft mer eller mindre dramatiska läckor, i trosor, på lakan, sätet på ett pendeltåg… för att nämna några. Gemensamt i princip för alla är att jag har känt skuld och skam. Gråtit och dragit täcket över huvudet när jag kunnat. I mitt fall är det ingen annan som försökt få mig att skämmas, men min självkänsla har ändå fått sig en ordentlig törn.

De här spåren och en önskan om att göra skillnad – är mitt varför.

I skolan fick jag ofta höra att Linda rimmar på binda. Jag vet inte om det är på grund av det, eller att bindorna är så obekväma, som gjort att jag själv framförallt använt tamponger.  Jag har en personlig målbild om ”Frihet i vardagen” – det är något jag verkligen upplever med Comfydence. Då tänker jag på att det blivit mitt jobb och att trosorna gjort att ersatt det mesta av bindor, trosskydd och tamponger som jag tidigare använde.

Jag hoppas att kunna bidra till en enklare och friare vardag för många fler kvinnor där ute! Kom igen prova ?”

Det är dags att vi börjar prata öppet och ärligt om kvinnans kropp.
Dags för lösningar som hjälper oss i vardagen och bidrar till en hållbar livsstil.

Anna Vår story Comfydence

Anna 

”Jag minns tonårstiden med mens med fasa. Hur svårt det var att prata om mens, den ständiga oron för att blöda igenom och smusslet med mensskydd i olika situationer. När min dotter, Elsa blev tonåring kom allt detta tillbaka till mig.

Elsa spelade fotboll i vita lagshorts och kom så ofta hem förtvivlad med blodfläckar på fotbollsshortsen men jag kunde inte hjälpa henne. Bindan flyttade på sig när hon sportade och det verkade inte finnas andra alternativ än att börja med tampong. Men så provade vi  ”period panties” av en slump och blev helt sålda. Inga fläckar, inga läckor, inget problem att byta om bland andra och inga fläckar i sängen. Vi var helt sålda! Där och då förstod jag att det det faktiskt fanns en möjlighet att hjälpa tjejer, kvinnor, damer och tanter med liknande problem och samma förtvivlan.

Min drivkraft är att kunna utveckla och erbjuda sånt som kvinnor vill ha, gillar och trivs i.

Och samtidigt erbjuda nya hållbara lösningar som kan hjälpa till att minska användningen av engångsartiklar och onödiga kemikalier. Sånt som verkligen gör nytta.

Om Comfydence kan erbjuda produkter som gör livet lite enklare och dessutom med ett mer positivt avtryck ur hållbarhetsperspektiv – då har vi lyckats.”

 Alla kvinnor ska kunna känna sig bekväma och självsäkra i sin egen kropp

LIVE MORE – WORRY LESS

Foton på webbsidan är tagna av:

Marta Karcz – besök henne  http://www.instagram.com/marta_kei_
Patrik Hellström – patrik.hellstrom@live.se