Underkläder som håller torrt, håller tätt och håller länge.

Verkar det omöjligt? – Det är egentligen ganska enkelt.

Trosorna skyddar vid olika behov såsom mens, flytningar, svett och inkontinens. Comfydence trosor är tunna men innehåller allt det här:

så funkar det eko bomull

Eko-bomull närmast kroppen
Skonsamt för kroppens mest känsliga delar

Så väljer du trosa droppe

Högabsorberande tyg
Gren och baksida består av högabsorberande textil som suger upp vätska.

så funkar det tyg andas

Textil i olika lager
Tygerna släpper in luft så huden kan andas. Vår tjockaste variant är 4 mm mitt i grenen.

så funkar det fuktskydd

Fukt- & luktspärr
 Fuktavvisande polyester hindrar läckage och material som andas förhindrar lukt

Så fungerar absorberande trosor återanvänd

Lång livslängd
Tvätta enkelt maskin, torka och använd igen och igen.

Vanliga frågor

Hur ofta måste man byta absorberande trosor?

Absorberande trosor behöver inte bytas lika ofta som bindor & trosskydd. De har väldigt hög absorption och är gjorda av material som låter huden andas. Beroende på absorptionsnivå och flöde, så känns de torra i upp till ett helt dygn.

Är det ofräscht att ha samma trosor hela dagen?

Nej, mens, svett och inkontinens är inte ofräscht i sig.  Den ekologiska bomullen närmast kroppen släpper igenom vätska och bibehåller en torr känsla. Eftersom materialen låter huden andas motverkas även dålig lukt.

Känns det fuktigt och blött?

Nej, det gör det inte. De här trosorna har hög uppsugningsförmåga och känns torrare än exempelvis en binda. Självklart kan det bli fuktigt om man har ett mycket kraftigt flöde och man använder en trosa med lägre absorptionsnivå. Då rekommenderar vi att man byter till högre absorption eller har ett extra par trosor att byta till.

Så fungerar absorberande trosor torr

När skyddar Comfydence trosor?

De skyddar vid alla typer av läckage i underlivet. Perfekta som ersättare eller komplement till andra skydd vid:

 • mens
 • flytningar
 • urinläckage/inkontinens
 • svett
 • avslag/post partum

Det finns modeller med hög/medel/låg skärning och i många storlekar.
De passar kvinnor från tidiga tonår till långt upp i åldrarna.
Hitta den som passar just dig och ditt behov i vår guide.

Kan absorberande trosor användas varje dag?

Ja, absolut, eftersom de är lika sköna som andra underkläder. Tillfällen när de passar extra bra och ger betryggande skydd är exempelvis när du:

 • Vet att mensen ska komma, men inte exakt när.
 • Lider av ansträngningsinkontinens och har svårt att hålla tätt
 • Är gravid och magen trycker på blåsan. Några droppar i trosan är inte ovanligt.
 • Svettas mycket. I ljumskarna sitter massor av svettkörtlar som aktiveras både av rörelse, värme & känslor.
 • Är nyförlöst och blöder oregelbundet och ymnigt.

Varför använder man absorberande trosor?

Skälen att använda Comfydence-trosor kan vara många. Vissa uppskattar att kunna minska konsumtionen av engångsmaterial. Andra uppskattar att kunna bära fina trosor även vid mensen eller att slippa inkontinensskydd som syns i omklädningsrummet. Så här säger några av våra kunder:

Linda: “- jag använder nu enbart trosor från att tidigare ha använt både tampong och trosskydd”. Läs även min dagbok kring hur jag använder trosorna.

Anna: “- jag sover gott hela natten, utan att tänka på att byta tampong”

Mia: “- skönt att slippa springa på toaletten bara för att kolla om mensen kommit”

Hur mycket suger trosorna upp?

En svår fråga. Det trista svaret är att det beror på.  Mängden vätska som kan sugas upp varierar utifrån om allt kommer på en gång eller i ett flöde över tid. Det beror även på om det kommer väldigt koncentrerat på en plats eller utspritt. Därför anger vi inte hur många ml trosan klarar av- men försöker guida med hjälp av antal droppar liksom andra mens- och inkontinensskydd.

Är du osäker på ditt eget flöde rekommenderar vi att välja en trosa med absorptionsnivå super för att minimera risk för läckage.

Du känner din kropp bäst och bestämmer själv vilket skydd som passar dig bäst. Vill du ha lite tips och råd på vägen får du gärna höra av dig.

Har Comfydence trosor någon antibakteriell behandling?

Nej, vi har valt att inte använda antibakteriell behandling då dessa är tvivelaktiga ur miljö-, nytto- och hälsoperspektiv. En sådan behandling innebär att man tillsätter biocider i form av exempelvis silver i syfte att motverka bakterietillväxt. Undersökningar visar att sådan behandling kan vara allergiframkallande och inte håller över tid utan spolas ut med tvättvattnet med mycket negativa miljökonsekvenser. Antibakteriell behandling påstås ibland motverka dålig lukt. Lukten motverkas dock främst genom att materialen låter huden andas och att det inte blir lika instängt som i en binda.

Läs mer

Comfydence ställer krav på sina leverantörer att trosorna produceras utan antibakteriell behandling eller innehålla biocider.  För att säkerställa att Comfydence trosor, inte i något led behandlats med biocider, har vi låtit ett svenskt testinstitut analysera produkterna. De analyserna som gjorts påvisar inte några spår av antibakteriell behandling eller förekomst av biocider. ”

Under lanseringen av Comfydence fanns information på vår websida och produktetiketten att de hade antibakteriell behandling. Detta stämmer inte. Om den antibakteriella behandlingen varit avgörande för ditt köp och du skulle vilja returnera dem, så är du självklart välkommen att göra det. Skicka oss ett mail till service@comfydence.se, så löser vi det.

Läs mer om miljökonsekvenserna av silver och biocider:

https://www.naturskyddsforeningen.se/kemikaliebovar_klader
https://www.kemi.se/kemikalier-i-vardagen/kemikaliesmarta-val/material-och-amnen/textil/kemiska-amnen-i-textil

Minimera

Jag har riklig mens och tycker nattbinda är obekvämt. Är dessa trosor något för mig?

Verkligen! Med Comfydence kan du sova riktigt gott och länge. Alla våra trosor har skydd som sträcker sig upp till resårkanten. Med hög/superabsorption är du extra trygg och slipper gå upp och byta.

Jag har dålig koll på när jag ska få mens och vill inte riskera att blöda igenom byxorna

Den känner vi allt för väl igen.💕 Det fina är att Comfydence trosor känns precis som vanliga trosor. Använd ett par med medel absorption när du tror att det närmar sig. Mensen har ju en tendens att vara lika plötslig som väntad. Påsen är också perfekt att stoppa ned i väskan om du vill ha ett par extra trosor till hands.

Trosorna är vadderade men tunna.
Super-absorberande modellen är bara 4mm tjock.

Klicka här för att läsa mer om materialen

Jag använder tampong/menskopp –
varför ska jag använda absorberande trosor?

Att lära sig använda en menskopp kan ibland vara lite snårigt. Det kan också vara knepigt att hantera hygienen kring menskoppen på offentliga toaletter. Då kan trosorna vara toppen som komplement.

Om du använder tampong, men känner dig orolig för läckage – så är trosorna ett bekvämt, säkert och hållbart alternativ. Kanske vill du heller inte sova med tampongen och då är trosorna betydligt skönare (och grönare 😘) än en nattbinda. Och förresten, om du trivs med tamponger – så vill vi slå ett slag för Comfydence egna tamponger av ekologisk bomull. Vi tycker att du alltid ska veta vad du har närmast kroppen!

Jag har sporadiskt urinläckage, kan Comfydence hjälpa mig?

Absolut. Med ett par trosor i nivå medel/hög kan du känna dig torr och fräsch även om det kommer droppar.

Passar Comfydence trosor vid graviditet eller efter förlossning?

Ja! Det är inte ovanligt med kissläckage innan förlossningen och efter kan man vänta sig både det och blödningar. Trosan What’s Up är en mjuk och hög modell som sitter bekvämt över magen, har hög absorption – den är mycket uppskattad.

Vad ska jag ha förvaringspåsen till?

Trosorna kommer förpackade i en påse av fuktavvisande polyester. Det är samma material som skyddar mot läckage i trosans gren. Påsen kan exempelvis kan användas till:

 • förvaring i byrålådan
 • ta med trosorna i väskan
 • om du byter trosor och inte kan skölja upp dem på en gång, så passar påsen bra då den skyddar för både fukt och lukt.
 • Påsen fungerar så klart till förvaring av annat smått och gott – tamponger, nycklar, chokladbit..

Oavsett hur du vill göra, så är vi glada om du får användning av påsen 🥰

Psst. den passar förresten perfekt som presentförpackning också. Vi har också försett den med ett litet kort om du skulle vilja ge bort till någon.