Så väljer du trosa i tre steg

Comfydence trosor absorberar mens, inkontinens eller svett och känns lika sköna som vanliga trosor. Oavsett vilket du behov du har kan du utgå från ditt eget flöde för att välja rätt modell för dig. Prova på garantin gäller för din första trosa, så att du får möjlighet att testa om funktionen är något för dig. Många tycker att det är bekvämt att ha 3-6 trosor för att hantera sitt behov. Vi ger alltid 10% rabatt när du köper 3 trosor. Rabatten dras automatiskt. Här följer några enkla steg för att hitta din favorit. Se alla Comfydence modeller shopen.

Så väljer du trosa droppe

1. Välj uppsugning


Enstaka droppar eller ett rikligt flöde? Vill du ha extra säkerhet ifall mensen eller kissläckaget kommer eller vill du ha heltäckande skydd hela dagen?
Trosorna är märkta med droppar som visar förmågan. Välj mellan nivå lätt +, medel, hög eller super.

Så väljer du trosa storlek

2. Välj storlek

Trosorna är i svenska storlekar mellan 3XS – 5XL. Vilka storlekar som finns per modell varierar. Detaljerad information & måttlista finns på respektive produktsida. Måtten som anges är trosans mått i cm. Tänk på att trosans midja är stretchig och att på vissa modeller är midjan hög eller låg. Det innebär att trosans midja inte alltid sitter mitt på din egen midja. Du kan också jämföra genom att mäta ett par trosor du redan har.

Så väljer du trosa modell

3. Välj modell

Välj en stil du gillar och det material du trivs i. Sportiga bomullstrosor, glansig tanga och riktiga höft-kramare? Comfydence trosor har alltid ekologisk bomull närmast kroppens känsligaste delar.

Vad betyder dropparna?

Dropparna kan jämföras med de symboler du vanligtvis ser på tamponger, bindor, trosskydd och inkontinensskydd. De indikerar hur mycket vätska som kan sugas upp i materialet. Välj absorptionsnivå utifrån ditt flöde. Om du är osäker rekommenderar vi att du väljer samma nivå som du använder på andra skydd eller välj det högsta skyddet för att känna dig säker.

Trosorna kan du oftast använda mellan 12-24 timmar innan det är dags för ett byte. Eftersom materialen andas känns ytan torr och obehagliga lukter uteblir.

När du använder Comfydence trosor kommer du snabbt få koll på ditt flöde och bli mer bekväm att välja olika modeller eller nivå på uppsugning. Samtliga nivåer kan ersätta engångsskydd till fullo.

Light +

Lätt – två droppar

För lätt mens, flytningar eller enstaka kissdropp.
Bra komplement till tampong/menskopp. Kan jämföras med trosskydd eller tunn binda.

Så väljer du trosa medium

Medel – tre droppar

För lätt till måttlig mens, kissläckage och flytningar.
Kan jämföras med binda eller inkontinensskydd med tre droppar.

Så väljer du trosa hög

Hög- fyra droppar

För måttligt till rikligt flöde av mens eller urinläckage
Absorberar effektivt fukt och lukt i en kärna av microfiber och bomull.

Så väljer du trosa super

Super- fem droppar

För rikligt till mycket rikligt flöde av mens/inkontinens
De mest absorberande modellerna har ett skydd med två lager microfiber som håller suger upp och håller torrt.

Alla trosor har skydd i grenen och flera har skydd ända upp till bakre resåren

Fler frågor?

Här kanske du hittar svaret.
Annars får du gärna höra av dig på hey@comfydence.se

Hur länge kan man ha en trosa utan att byta?

Det är väldigt individuellt hur länge man kan bära absorberande trosa utan att byta eftersom det beror på mängden vätska, rörelse och intensitet. Generellt sett kan man säga att det är bra att hålla lite koll första gångerna man använder trosorna. En variant med super-uppsugning håller ofta torrt en hel dag eller en hel natt. En trosa med lägre uppsugning kan passa bättre om man har möjlighet att byta under dagen. 

Hur har ni testat trosorna och absorptionen?

Vi har nog testat varenda absorberande trosa som går att få tag i. Vi har synat dem, använt dem, trycktestat med vätska och dissekerat konstruktionen. Och sen har vi utvecklat våra egna modeller med bättre material och bättre funktion. Alla Comfydence trosmodeller har genomgått tester av forcerad vätskeupptagning och live-tester på vanliga kvinnokroppar 🙂 Genom testerna har vi utvecklat och förbättrat modeller som tidigare funnits att köpa. Vi är superstolta över våra egna varianter men ligger i för att snart kunna erbjuda ett ännu större sortiment och mer variation.

Jag vill ersätta engångsskydd i så stor utsträckning som möjligt

Toppen, absorberande trosor kan till stor del ersätta de skydd du använder idag. Vi rekommenderar att starta med en trosa med högsuper absorption. Är du nöjd kan du komplettera med trosor med lägre skydd för lättare dagar.

Vilken modell passar mig?

Välj en passform och ett material du trivs i. Saknar du en storlek eller en modell du skulle vilja köpa vore vi grymt tacksamma om du hör av dig.

Jag vill kunna känna mig lite extra säker i speciella situationer

Trosorna kan ersätta bindor, trosskydd och tamponger, men de kan även bäras som komplement de där dagarna när man vill vara extra säker. När man inte känner sig trygg med menskoppen eller känner oro för att bindan ska halka snett. Alla Comfydence modeller har ett skikt av fuktspärrande textil som förhindrar läckage och att vätskan går igenom. Välj färg eller modell efter situation.

Vilken absorption ska jag välja?

Det är väldigt individuellt vilket skydd man behöver. Prova först en trosa med absorptionsnivå super så har du högsta skydd och kan känna dig helt säker. När du lärt känna ditt flöde blir det lättare att veta vilken som passar olika dagar i cykeln.

Hur mycket absorberar trosorna?

En svår fråga. Det trista svaret är att det beror på.  Mängden vätska som kan sugas upp varierar utifrån om allt kommer på en gång eller i ett flöde över tid. Det beror även på om det kommer väldigt koncentrerat på en plats eller utspritt. Därför anger vi inte hur många ml trosan klarar av- men försöker guida med hjälp av antal droppar liksom andra mens- och inkontinensskydd.

Har ni inga trosor med sex droppar?

Nej, tyvärr har vi inte det ännu. Vi jobbar med att utveckla en super-duper-variant med uppsugning motsvarande sex droppar. Vi har inte hittat motsvarande på marknaden och därför tar det lite tid. Har du behov av högre skydd än super så rekommenderar vi en kombination av trosa med tampong/menskopp eller att byta oftare.

Tips!

Om du hittar en modell eller färg som du vill ha i ett annat utförande, tipsa oss gärna. Vi jobbar ständigt med att utveckla sortimentet och presenterar nyheter löpande. Håll dig uppdaterad genom att ta del av våra utskick!

Vill du veta mer om funktion och användningsområden? Läs mer….