Ekologiska tamponger av 100% bomull

Våra ekologiska tamponger är gjorda av 100% oblekt och ekologisk bomull. De är oparfymerade och innehåller inga färgämnen.
Eftersom de är gjorda av naturmaterial är de helt nedbrytbara.

✿ 100% ekologisk bomull

✿ Ej klorblekta

✿ Oparfymerade

✿ Utan färgämnen

✿ Biologiskt nedbrytbara

Endast det bästa är gott nog

Comfydence vill erbjuda hållbara och enkla alternativ inom kvinnlig hygien. Vi är stolta över våra trygga trosor som kan ersätta engångsmaterial på ett enkelt och bekvämt sätt. Men det är upp till dig att göra valet. I många situationer är tamponger helt oumbärliga eller det man trivs bäst med.  De är lätta att ta med och ofta ett riktigt bra skydd. Oavsett om och när du använder tampong borde de alltid kännas säkra och naturliga.

tamponger ekologisk bomull

I en menscykel är inte alla dagar lika
– så varför ska tampongerna ha samma storlek?

Mixade storlekar 

Behovet av olika tampongstorlekar skiljer sig både mellan kvinnor och över menscykelns dagar. Därför har vi anpassat våra förpackningar med olika blandningar av tre olika storlekar (S/M/L).

I våra egna tester har vi påvisat att tampongerna har mycket god absorptionsförmåga. Prova gärna en mindre storlek än du brukar för att förhindra uttorkning och göra av med mindre material än nödvändigt. Känner du dig orolig att läcka igenom går det bra att komplettera med ett par Comfydence-trosor som ger extra säkerhet.

Tampongerna är packade i tygpåsar som innehåller 24 stycken. Påsen är gjord av fuktskyddande polyester som även används som fuktbarriär i Comfydence trosor. Välj vilken mix som passar dig bäst.
Besök shopen och hitta rätt kombination för dig!

mixade tamponger

Var noga med att ta hand om dina känsligaste delar – läs ordentligt

Hur sätter jag in en tampong?

  • Tvätta alltid händerna noggrant först.
  • Ta bort höljet genom att dra i tejpen & ta bort den nedre delen.
  • Håll i höljets övre del, dra i snöret med ett litet ryck till full längd.
  • Ta bort överdelen av höljet.
  • Hitta en avslappnad position, till exempel genom att sätta upp ett ben på toaletten. Sätt in tampongen i slidan. Skjut tampongen så långt in som möjligt. Om du känner obehag, justera riktningen något. Om du sätter in rätt, känner du normalt inte tampongen. Se till att snöret är utanför för smidig borttagning.
  • Tvätta händerna igen.

Hur tar jag ut en tampong?

  • Tvätta händerna
  • Det bästa sättet att ta bort en tampong är återigen att hitta en avslappnad position. Ta tag i snöret och dra den försiktigt ner. Om du av någon anledning inte lyckas ta bort tampongen, kontakta din läkare.
  • Kasta den använda tampongen i en soptunna – aldrig i toaletten! Om du inte har tillgång till soptunna, använd Comfydence-påsen för att förvara den tills du har det. Påsen är gjord av en lukt- och fuktavvisande textil.

Hur länge kan jag använda tampongen?

Byt tampong regelbundet. Använd den tampong som passar bäst för ditt flöde och din situation. Använd aldrig mer än en tampong åt gången. Ta bort tampongen när den är full. Använd inte samma tampong i mer än 6-8 timmar. Om du sover med tampong, se till att byta innan du lägger dig och även när du vaknat.

TSS (Toxic Shock Syndrome)

Följ instruktionerna och se till att du har tagit ut den senaste tampongen. Var alltid medveten om att TSS kan uppstå. Det är mycket sällsynt, men ett allvarligt problem. TSS orsakas av bakterier som producerar toxiner och kan i extremt sällsynta fall vara dödligt. Av denna anledning måste det behandlas i tid. Om du under din menstruation plötsligt blir mycket sjuk och får symtom som hög feber, huvudvärk, muskelsmärta, hudrodnader, diarré och illamående, kontakta läkare omedelbart. Kom ihåg att nämna TSS och att du har din mens. Som en försiktighetsåtgärd tar du bort din tampong. TSS är enkel att behandla, om det görs i tid.