Välja menstrosor – tre tips för att hitta rätt

Menstrosor är ett förhållandevis nytt mensskydd i Sverige som blir alltmer populärt eftersom det är ett bekvämt, tryggt och hållbart alternativ till andra mensskydd. Det finns idag flera olika varumärken att välja bland i olika prisklasser. Här kommer våra bästa tips när du ska välja menstrosor.

Välja menstrosor – gör så här:

 1. Kvalitet & absorption
  Det finns väldigt stora kvalitetsskillnader på menstrosor eller period panties och om trosan inte har bra passform, absorption och läckagespärr finns det stor risk att man blir besviken på funktionen. Välj en trosa med super-absorption för att veta hur menstrosor funkar för dig och försök hitta en trosmodell som du trivs i.
 2. Miljö
  Fundera över hur viktig miljöaspekten är för dig. Många menstrosor har en antibakteriell behandling som är skadlig för miljön och har tveksamma effekter. Andra menstrosor är billiga men håller inte vad de lovar i funktion och livslängd. Ställ gärna frågor till butiken så att du vet vad trosorna innehåller innan du lägger din order.
 3. Villkor & kundservice
  Eftersom många leverantörer av menstrosor/period panties är utländska kan det verkligen löna sig att kolla in villkoren kring frakt, leverans och returer. Se till att det inte tillkommer oväntade kostnader – tex tull – och att du har möjlighet att returnera trosorna i det fall storleken inte passar eller trosorna inte uppfyller förväntningarna.
  För att vara helt säker på att få en positiv upplevelse av menstrosorna är det bra att kolla in andra kunders recensioner och att välja ett varumärke som erbjuder prova-på-garanti för kunder i Sverige.

Prova menstrosa från Comfydence
60 dagars Prova-På-Garanti på första trosan

välja menstrosor

Vad är Comfydence?

Vi, Anna & Linda, som driver Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanliga kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer menstrosor med inbyggt skydd för en bekvämare mens utan krångel. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet. Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar för god sanitet, att bekämpa mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över. 

Vad tyckte du om tipsen för att välja menstrosor?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.